Sjokolade og vann!

 

Den siste tiden har vi laget en del sjokolademoussé og sjokoladekrem. Det å ha kommet frem til en god oppskrift på en perfekt(etter mine mål) smak og konsistens har vert litt vrient. Men å lage det er enkelt, skal faktisk mye til for å gjøre det enklere. Og ekstremt mye til for å gjøre det feil.

Ok, du trenger vann og sjokolade. Jeg har brukt Valrhona sin Manjari som har en kakaoprosent på 64, men det går fint med en annen sjokolade også. Så lenge kakaoprosenten er over 50, Det står som regel på emballasjen.

Du blander 50/50 vann og sjoko under svak oppvarming, ca 50 C. Hvis du vil lage en mousse, har du blandingen over i en bolle og setter bollen oppi en litt større bolle med isbiter. Ta en visp og pisk! PISK! Den tykner etterhvert som den blir kald, og får konsistens som pisket fløte. Enkelt.

Men hvis du vil ha en creamy konsistens kan du ta 300g vann, 300g sjoko + 2 plater bløtlagt gelatin. Denne må kjøres med stavmikser for å blande ut gelatinen og for å få en homogen masse. Når blandingen er blandet er det bare å putte alt oppi en beholder og la det kjøle seg ned.

Slik ser det ut når vi serverer kremen på Jacobs:

Reklamer

Én kommentar


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s